Tilbage 462413086_1679988586125742_8469548256473663345_n

Norges største biogas station

Åbning af Norges største biogas station - Vi var der!

Gasum åbnede Norges største biogas station i Bærum, og vi var inviteret.

Den 15. oktober åbnede Gasum officielt Norges største biogas-station i Bærum, vest for Oslo, og udvidede tilgængeligheden af biogas i landet. Skui-stationen, udviklet sammen med Eiendomsspar, tilbyder både komprimeret og flydende biogas. Den betjener logistik- og langdistance-transport langs E16-motorvejen. Dette er den syvende LBG-station i Norge, og den 50. i Norden. Gasum planlægger flere stationer i 2025.

Strategisk værdi

For ColliCare har denne station stor strategisk værdi, da den er placeret langs en af vore vigtigste transport-ruter fra vores nationale terminal til Sør- og Vest-Norge. Dette er direkte i tråd med ColliCares bæredygtighedsmål om at reducere udslippene med 55 % inden 2030 og opnå karbon neutralitet inden 2040.

Omtrent 70 % af vores udslip fra vejtransport kommer fra langtransportlogistik, noget som gør biogas til en kritisk komponent i vor strategi for at sænke udslip. Den tekniske modenhed i forhold til biogas, kombineret med den lange rækkevidde som tilbydes af LNG-køretøjer, giver en effektiv løsning for at reducere udslip i dette segment. Dette er en del af vor bredere satsning på at udfase diesel-lastbiler for langtransport og erstatte dem med biogasdrevne køretøjer, sammen med elektriske alternativer.

Øger fleksibiliteten

Tilførslen af flere biogas-stationer, som denne, giver øget fleksibilitet for at balancere tilbud og efterspørgsel. Dette vil bidrage til at reducere ventetider på stationer, noget som fører direkte til omkostningsbesparelser og tidsbesparende effektivitet for vore operationer. Med hurtigere tilgang til tankning kan vi optimere vore logistikruter, minimere forsinkelser og forbedre den totale produktivitet.

Bæredygtig logistik

Arrangementet, som havde som mål at fremme biogas brug, inkluderede taler fra Gasum-ledere og lokale myndigheder og tiltrak sig opmærksomhed fra medierne. Vi viste to af vores biogas-lastbiler frem, og understregede vores forpligtelse til bæredygtig logistik.

Stationen støtter Norges klimamål om at reducere karbon udslip med 55 % inden 2030. Gasum har som mål at levere 7 TWh biogas årligt inden 2027, og reducere CO2-udslippene med 1,8 millioner ton årligt. Den nye station støtter målet om en fremtid med fossilfri transport i Norden.

 

Tom Erik Hauger

Tom Erik Hauger

Director Domestic