Tilbage ColliCare Participates in Environmental Debate

ColliCare deltager i miljødebat

ColliCare deltager i miljødebat på Arendalsuka. Kan transportindustrien redde Norges klimamål?

Arendalsuka-arrangementet samler virksomheder, politikere og organisationer en gang om året. Nøglepolitikere, forskere og eksperter, virksomheder og organisationer mødes for at diskutere fælles fremtid og mål.

Grøn Land Transport Program arbejder tæt sammen med ColliCare om grøn transport i Norge og inviterede ColliCare til at deltage i en paneldebat om, hvordan transportindustrien i Norge kan hjælpe med at opfylde skrappe miljømål. Vores Sustainable Manager, Sonnie Førrisdahl, repræsenterede ColliCare. Paneldebatten blev filmet og kan streames her.

Sonnie har stor viden om emnet og meninger om, hvad der er nødvendigt:

"Den største reduktion, vi har foretaget, er at erstatte lastbiler med tog mellem Italien og Skandinavien, sammen med multimodale løsninger på mange ruter i Europa. Vi bruger og tester også elektriske køretøjer (EV'er), biogas og biobrændstof som alternativer til fossile brændstoffer. I Polen blev der for nylig gennemført en test med elbiler til transport til og fra havnen, hvilket giver os mulighed for at tilbyde grøn transport hele vejen fra producenten i udlandet til modtageren i Norge."

For at deltage i større udbud skal vi kunne tilbyde miljøvenlig transport både nationalt og internationalt. Vi har flere kunder, der er villige til at betale for mere miljøvenlig transporter.

Sonnie Førrisdahl understregede en vigtig pointe under paneldebatten:

Profile photos

"Transportindustrien i Norge rummer ikke kun store spillere med finansielle muskler. Det berstår også af enekeltmands-og små virksomheder  med 2-3 ansatte, og de skal også være en del af indsatsen. Hvis vi kan vise dem, at det kan være profitabelt over tid – og de har adgang til gode og forståelige støtteordninger de kan drage fordel af – så kan transportindustrien hjælpe med at redde Norges klimamål"

Sonnie Førrisdahl Sustainability Manager